Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Toto jednoduché a dobré jedlo som  vymyslela pre našu domácu adolescentku,  ktorá teraz pestuje lásku natajňačku  k fastfúdu  a ja som sa rozhodla, že to nebude mať také jednoduché…Nechala som ju urobiť obľúbené  chrumkavé placky ale na môj spôsob…Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov dokonca železo… ďalej sme použili špaldovú  celozrnnú hladkú múku ale ak chcete bezlepkovú formu jedla použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.Vajíčko a jogurt môžte tiež vynechať, cícerová múkaurobí cesto dostatočne kompaktné a budete mať vegánsku variantu pokrmu.

Budete potrebovať :

Červenú kapustu – polovicu cca 600gr

2 zemiaky

Cícerová múka 150gr

Špaldová celozrnná hladká múka 150gr

Mahá korenie polovica lyžičky – pripravte si ho z horčicových semienok, rasce    a koriandra zvýrazní výborne chuť zeleniny.  Pomer: 1 lyžica rasce, pol lyžičky koriandra,1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Miesto rasce sa používa  kumín ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje…

1 vajce

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

Štipka sody bikarbony

150 ml jogurtu bieleho

Soľ

Olej na vysmaženie použila som olivový

Postup: kapustu  a zemiaky nasekať v mixéry  ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trocha  hustejšie cesto ako na klasické placky. Vysmažíme pomaly  na panvici /každá strana 3-4 minúty/ v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke.

Odporúčam  si k nim urobiť dresing z jogurtu a štipky  korenia garam masala.

IMG_9539

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s