Quiche s cviklou a kozím syrom

P1080481

Vyskúšajte netradičnú chuť cvikle v slanom koláči…Na oživenie oslavy ale aj plnohodnotný obed pretože 200gr kúsok určite zasýti minimálne nižšie váhové kategórie….

Potrebujeme:

2 cvikle /ošúpané uvariť vo vode ďalšia možnosť je  upiecť  ju v rúre s tymianom, olivovým olejom a troškou soli podliate vodou v alobale alebo varnom vrecku/

60gr vlašských orechov nasekať na kúsky

2 jablká /ošúpať a nastrúhať na hrubo/

250gr kozieho tvarohu alebo ricotty

250gr  ricotta obyčajná

1 vajíčko

200ml kozieho kefíru

Soľ

Mleté čierne korenie

Kozí syr tvrdý nastrúhaný na posypanie povrchu 2 lyžice

Hrsť špaldovej hrubej múky

500gr špaldového lístkového cesta alebo obyčajného lístkového cesta

V miske zmiešame tvaroh, kozí tvaroh, kefír a vajíčko, pridáme soľ a korenie. Do zmesi  zamiešame upečenú alebo uvarenú vychladnutú cviklu nastrúhanú  nahrubo, jablká a orechy. Zmes nalejeme na cesto, ktoré sme predtým vyvaľkali a uložili do  nízkej tortovej formy. Dno koláča pomúčime hrubou múkou špaldovou. Povrch  koláča posypeme strúhaným kozím syrom. Pečieme 45 –  50 minút pri 170 stupňoch celzia. Krájať až po vychladnutí.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s