Ryba v šošovici /treska /

Tento recept som  sa naučila dávno ,dávno, keď som žila v Taliansku a túto úpravu ryby varievala často veľmi milá pani, v ktorej dome som bývala istý čas. Dodnes ho rada pripravujem je to zdravé ľahké jedlo a časom som zistila aké bohaté na vápnik a vitamíny skupiny B, lykopén atď . Robila ho v dvoma spôsobmi, podľa toho čo kúpila na trhu, keď bol čerstvý bôb tak bola s bôbom a keď nebol ,,secondo i miei gusti“ podľa jej chuti- tak sa robila zo šošovice….občas pridala sedano /stonkový zeler/ alebo cuketu a niekedy oboje…aj ja som tam nahádzala už všeličo aj žltú papriku a medvedí cesnak ale dnes zostaneme pri zemi a prezradím vám recept tety Felicetti.

P1070990

Potrebujeme: /4 porcie/

800gr tresky filety /podľa možnosti  čerstvé v BA je určite dostať kúpiť /

2lyžice olivového oleja

3 mladé cibulky

Mletá červená paprika štvrť malej lyžičky

1 červená paprika kápia

3 strúčiky cesnaku

3 stonky zeleru  /sedano/ stopkový zeler

Trocha čerstvého tymiánu  3-4 stonky

10ks čerstvých paradajok /sparených a olúpaných, môžete použiť aj kvalitné pyré alebo pomodori pelati -lúpané paradajky/

Soľ

Bobkový list 2ks

Mleté čierne korenie

V širokej panvici na olivovom oleji orestujeme mladú cibuľku, pridáme mletú papriku ,na kocky nakrájanú kápiu a zeler približne 5 minút pridáme cesnak a dávame pozor aby nezhnedol .Ihneď pridáme olúpané paradajky nakrájané na kocky a prepláchnutú šošovicu. Dusíme spolu s bobkovým listom a koreninami pod pokrievkou asi 40 minút ,podlievame po troche vodou kým šošovica nezmäkne. Nakoniec pridáme okorenené  filety tresky v celku a položíme na povrch omáčky tak aby sa ryba mohla postupne ponoriť do šťavy. Zakryjeme pokrývkou a podusíme 10 minút. Dochutíme soľou, vyberieme bobkový list a stonky tymiánu.Pred podávaním pokvapkáme citrónom…..jeme bez prílohy prílohou je šošovica!

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s