Datlové sušienky zo špaldovej múky s jačmenným sladom

Tieto sušienky som začala piecť približne pred 3 rokmi na Vianoce. Súvislosť s predvianočným počasím a  dnešným ,,šedým” dňom vhodným na pridanie tohto receptu čiste náhodná…:) Natrafila som na recept, ktorý sa mi páčil  a mierne som si ho upravila podľa svojich potrieb.

Viac na horecka.sk

Reklamy

2 thoughts on “Datlové sušienky zo špaldovej múky s jačmenným sladom

  1. ak mozem otazku, kde kupujete nesirene susene ovocie? alebo ako sa to oznacuje na obale, pokial nie je priamo uvedeny text “nesirene” pripadne kde by som sa o toejto problematike docitala viac? ak vas to nebude obtazovat, vam doverujem, tak zdroju od vas budem tiez, vidim ze sa vyznate a rozumiete tomu, a na internete uz niekedy clovek nevie kde je pravda. vdaka
    j

    • Nesírené ovocie je bežne dostať v bio obchodoch a občas aj bežných potravinách…v bio ochodoch je však záruka, že sušené ovocie pochádza z ekologického hospodárstva a neobsahuje oxid síričitý a iné aditíva/ teda malo by to tak byť/.Podľa potravinového kodexu SK sa musí takto ošetrené ovocie označiť a mala by byť uvedená aj koncentrácia oxidu síričitého v sušine mg /kg.V praxi však býva napísané na etiketách : E 220-228 čo znamená oxid síričitý a jeho zlúčeniny alebo SO2 či sírené ovocie alebo aj v časti o informáciách pre alergikov som tiež videla citujem:produkt môže obsahovať prírodný SO :( čo je teda haluz takže takéto možnosti tiež netreba kupovať…Kvalitné sušené ovocie je jednozložkové bez prísad a aditív. Akosi potravinový kodex u nás výrobcovia bežne ignorujú….ďakujem za prejavenú dôveru to ma teší že ju mám u vás.Posnažím sa aj naďalej o objektivitu v rámci mojich investigatívnych schopností…s pozdravom Silvia

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s