Domáce bazalkové pesto a jeho využitie

Bazalkové pesto pripravujem už vyše 20 rokov a nikdy som si ho nekúpila v obchode…:) to na margo rečí mojich kamarátok, ktorým sa to zdá komplikované pripraviť doma a radšej miesto toho aby dali do mixéra  alebo mažiara 5 vecí a strávili nad tým 5 minút času, kúpia si to v supermarkete. A keďže konzistencia je kašovitá, moja fantázia mi našepkáva rôzne možné prímesi, ktoré by  mohlo pesto obsahovať…doma robené pesto je neporovnateľne  chutnejšie a aromatickejšie,  keď je pripravené čerstvé. A  treba vedieť, že  ho môžete pár dní  udržať doma v chladničke v čerstvom stave  bez pridania parmezánu alebo pecorina. Bazalka je výnimočná svojou vôňou, chuťou ako korenina a preto ju tak aj používam. Do rôznych jedál pridávam už hotové pesto, takže keď si pripravím pohárik pesta, vydrží maximálne týždeň  práve pre jeho multifunkčné využitie. Bazalka samotná aj čerstvé pesto podporuje trávenie a má spazmolytický  účinok podobne ako magnézium. Milujem vôňu bazalky,  keď natrhám obrovskú kyticu a prinesiem ju zo záhrady domov, prevonia celý byt aj keď sa ju snažím čo najskôr spracovať, stihne to…:) viac na horecka.sk

P1080969

Reklamy

2 thoughts on “Domáce bazalkové pesto a jeho využitie

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s