Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/

V rámci prázdninového varenia a zavalená cuketou zo záhrady, mi už nič iné nenapadlo vytvoriť ako tento jednoduchý obed aby boli všetci spokojní a sýti. Inšpirovala som sa babkiným posúchom ale použila som múku, z ktorej pečiem chlieb celozrnnú ražnú a mix špaldovej hladkej a špaldovej celozrrnej. A keďže máme na záhrade baklažán a bylinky tak to riadne rozvoniavalo…potraviny som nakombinovala po svojom aby bol z nich osoh ale v rámci kompromisov stravovacích / veď decká / som kúsok postrašila domácou slaninkou…:)

P1090049

Potrebujeme:

150gr ražnej  celozrnnej múky

200gr celozrnnej špaldovej múky

150gr hladkej špaldovej múky

30gr droždie

3 polievkové lyžice olivového oleja

Voda cca 3 dcl

Soľ morská

1 menšia cuketa nastrúhať na hrubo aj so šupkou

1 veľký baklažán nakrájať na kocky aj so šupkou a opiecť krátko na olivovom oleji

400gr ricotty alebo srvátkového syru

1 vajíčko

Štipka kurkumy

Mleté čierne korenie

soľ

Hrsť byliniek /bazalka fialová a zelená, šalvia, rozmarín/ nasekať na drobno

80gr domácej slaninky

P1090032

P1090034P1090036P1090040

Postup:

Pripravíme si kvások na cesto tak, že múku dáme do misy, urobíme jamku do nej nalejeme vlažnú vodu, rozdrobíme kocku  droždia  a dáme na teplé miesto zakryté aktivovať kvások na 15 minút. Ak je kvások hotový a bublinkuje, pridáme olej, vodu a soľ  a vymiesime cesto  najlepšie v kuchynskom robote. Dáme kysnúť na 40-50 minút do tepla zakryté. Ja rozohrejem mikrovlnku a zavriem misu do nej po vyhriatí…:).Medzitým opečieme  baklažán nakrájaný na kocky na olivovom oleji a nastrúhame nahrubo cuketu. V miske zmiešame ricottu, vajíčko, koreniny, cuketu do hladkej zmesi. Na  pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na výšku necelého centimetra do tvaru obdĺžnika veľkého ako klasický plech do rúry. Položíme na vymastený plech, zdvihneme trocha okraje a nalejeme naň zmes s cuketou. Posypeme bylinkami a opečeným baklažánom a kto chce nakrájanou slaninkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov celzia približne 40 minút. Podávame teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s