Cisársky trhanec so špaldovej múky so slivkami v červenom víne s javorovým sirupom

Obľúbená pochúťka,  kde som použila iné ako klasické suroviny…práškový cukor som nahradila javorovým sirupom, hladkú múku zmesou nutrične hodnotnejších múk. Miesto cukru som zvolila kokosový cukor ale môžete použiť aj trstinový…toto jedlo je veľmi sýte čiže môžete ho pripraviť ako hlavný chod ale aj ako dezert …a hlavne  treba využiť slivkovú sezónu kým to všetko neskončí v lekvároch a fľaškách…:)

P1090136P1090127P1090129P1090126P1090139

Potrebujeme:

250gr špaldovej múky hladkej

50gr špaldovej múky hladkej celozrnnej

50gr mandľovej múky

3 vajcia

0,7l mlieka  /môže byť troška viac záleží od  veľkosti vajíčka/

štipka soli

50gr hrozienok /namočíme do červeného vína/

0,4l červeného vína

škorica na štipku noža

2 lyžice kokosového cukru

800gr sliviek

2ks badiánu – 2 hviezdičky

javorový sirup na poliatie

olej olivový alebo maslo ghi

Príprava:

V miske zmiešame múky a pridáme žĺtka oddelené od bielkov, mlieko malú lyžičku kokosového cukru a vymiešame hladké cesto. Z bielok vyšľaháme sneh. Sneh zapracujeme zľahka do cesta a prisypeme namočené hrozienka. Na panvici roztopíme troška prepusteného masla ghi alebo oleja a nalejeme hrubšiu vrstvu cesta asi 1 cm. Opečieme z jednej strany a po prevrátení na druhú stranu cesto v panvici drevenými vareškami roztrháme na menšie  kúsky a pomaly dopečieme….medzitým si v inej panvici alebo v hrnci  rozpustíme kokosový alebo trstinový cukor na karamel a zalejeme červeným vínom. Pridáme rozpolené, vykôstkované slivky, škoricu, badián a prudšie povaríme asi 10-15 minút aby šťava zhustla. Trhanec dáme teplý na tanier, polejeme slivkami so šťavou a na záver podľa chuti pridáme javorový sirup.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s