Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepku

Tento recept som si požičala z talianskej ,,pasticcerie“ cukrárne…trocha som ho upravila nahradením bieleho cukru  trstinovým a miesto práškového cukru na záver som posypala biscotti mletou škoricou. Recept je bezlepkový aj napriek veľkému obsahu cukru občas poteší hlavne deti. Zapojte ich do jednoduchej prípravy a ,,využite“ malých pomocníkov na predvianočné pečenie…:)

P1090381P1090383P1090386P1090389IMG_4807

Potrebujeme:

500gr mandľovej múky

500gr trstinového cukru jemný krupicový

Cca 5 bielkov z čerstvých vajec

Mletá škorica na posypanie

Sáčik sušeného droždia

Príprava:

V hlbokej miske zmiešame mandľovú múku, droždie spolu s trstinovým cukrom vždy v pomere 1:1. Z tejto dávky vám vyjde približne 50ks koláčikov ak chcete viac tak vždy pridáte múku a cukor v tomto pomere. Približne na každých 200 gr zmesi  ide jedno bielko ale je to nepresné závisí od veľkosti vajíčka. Bielka prilievame počas ručného spracovania cesta aby sme dosiahli hustejšiu konzistenciu ako je na obrázku. Pripravíme si  nádobu so studenou vodou, do ktorej si namočíme občas ruky, pretože cesto  je lepivé.  Z cesta vytvarujeme malé gulôčky o veľkosti maximálne 3cm položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech. Nezabudnime na  dostatočné vzdialenosti medzi guľkami a mierne ich pritlačíme.Môžete ich urobiť aj tenšie viac pritlačíte… ja som zvolila tvar – viď foto. Necháme na plechu cca 1 hodinu odpočívať. Posypeme mletou škoricou a pečieme pri 180 stupňov celzia cca 15 minút do zlatista. Po vychladnutí uskladníme v plechovej krabici vyloženej papierom.

Reklamy

One thought on “Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepku

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s