Bezlepkové perníky

Najprv som sa bála, že náročnosť miešania múk v tomto recepte ma prerastie a ,,položí” ale našťastie to vyšlo. Rozhodla som sa totiž použiť na pečenie aj konopnú múku, ktorá sa používa skôr ako prímes do slaných výrobkov či na zahusťovanie a po zapracovaní do perníkového cesta, malo mierne zelenú farbu…:). Konopná múka obsahuje približne 35% bielkovín a trocha viac sacharidov no a hlavne mastné kyseliny nasýtené i nenasýtené čiže omega 3 a 6 a ešte kopec minerálov a vlákniny. Do pečenia sa pridáva približne 10-20% z celkového obsahu múk. Pre vôňu a dobrú chuť som zvolila ďalej mandľovú múku a kvôli konzistencii troška pohánkovej múky krupice. Zvyšok tvorí manioková alebo tapioková múka, ktorá je úplne hladká a jemná a dobre sa s ňou pracuje. Pochádza z koreňa manioku je to škrob, nutrične významný polysacharid. Ak uvidíte na obale v zložení slovo modifikovaný  tak nejde o genetickú modifikáciu ale o fyzikálno-chemickú úpravu. GMO musia byť  riadne označené /mali by byť/.Pozitívum pri pečení je, že táto múka neovplyvňuje chuťovo iné pridané ingrediencie. Podľa mňa je ideálna nie však do kysnutých výrobkov. Tam by mala ísť v menšom pomere k ostatným múkam. Tak dosť bolo teórie poďme piecť :)

P1090443

P1090475

P1090483

P1090468

P1090486

P1090501

P1090518

Postup na horecka.sk

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s