Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Nepečený ,,raw“ koláčik a navyše vegánsky v tejto úprave… jeho história je viac ako 10 ročná. Pripravili sme ho pre našu  vegetariánsku reštauráciu /dnes už minulosťou/ a bol v 2 verziách  aj s ricottou a mascarpone  aby sme ľuďom predstavili goji – kustovnicu a iné zaujímavé novinky. Vtedy tieto potraviny iba prichádzali na náš trh a dodával nám ich pán Planieta z Planeta food. Takže teraz po rokoch vyskúšajte opäť ako chutil…:)

P1100196P1100209P1100210

 

Potrebujeme:

 

Tortovú formu  s priemerom 28 cm

Korpus  /krusta/    

200gr datlí v bio kvalite bez kôstky

80gr sliviek sušených bez kôstky v bio kvalite

80gr napučanej kustovnice goji  v bio kvalite/zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca pol hodinu /

100gr mandlí

30gr pekanových orechov /môžete použiť aj kešu /

 

Krémová časť

800gr tofu bieleho jemného  použila som od Soja produkt sú to GMO free potraviny

1dcl mandľového mlieka

6 lyžíc kakaového raw prášku v bio kvalite

300gr tmavej kvalitnej čokolády min 40%

1 lyžica kokosového tuku

1dcl javorového sirupu

Štipku soli

 

Postup:

 

V kuchynskom robote alebo  vo výkonnom mixéry vymixujeme spolu sušené ovocie, napučanú kustovnicu a orechy s mandľami. Vznikne nám hustá lepivá zmes , ktorú rovnomerne roztlačíme v tortovej forme na výšku cca 1cm. Opäť v robote vymixujeme tofu, javorový sirup, mlieko z mandlí a kakao. Medzitým si spolu s kokosovým tukom vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu  a pomaly za stáleho miešania  lejeme do zmesi. Vznikne nám hustejší krém, ktorý v chlade ešte viac stuhne. Zmes natrieme na základnú krustu a môžeme ozdobiť zrnkami kustovnice. Necháme stuhnúť v chladničke pár hodín. Z tohto koláča vznikne 8 veľkých porcií a keďže je sýty odporúčam nakrájať ho na 12 častí. Koláč je finančne dosť náročný  nákup surovín  v bio kvalite presiahne 20 eur ale občas ho pripraviť  stojí zato…:).

 

 

 

 

 

Reklamy

2 thoughts on “Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

  1. Ahoj, nikde na stranke som sa nedocital /mozno som malo hladal/, kde vsetky potraviny, ktore vo svojich receptoch pouzivas, mozeme dostat /eshop, kamenna predajna – konkretne/. Pri vacsine receptov je pri ich surovinach uvedene “v BIO kvalite”, len kde tieto suroviny dostat :) ? Dakujem za odpoved, Tomas

    • Ahoj Tomáš, na blog chodí veľa ľudí z rôznych krajín a preto neuvádzam konkrétne miesta kde sa dajú kúpiť tieto suroviny.Ja žijem v Bratislave a ak vyrobím nejaký recept pridám ho vždy na Terapiu jedlom na fcbku čo je moja aktívna stránka /odkaz na ňu nájdeš aj tu pod archívom/ kde sa ľudia pýtajú na zdroje a pôvod vždy o tom píšeme v komentoch alebo to uverejním v tele textu v statuse.V skratke v Bratislave nakupujem v bio obchode v Slnečnici na Kvačalovej ulici, na Grosslingovej 20 vo Vega bio potravinách, vo Freshmarkete v Starej Ikei v obchodoch Biomeat a ostatných, ktoré sú tam, od debničkárov /služba rozvoz domov Debničkári,Svet bedničiek,Bioška atď/ ale tiež veľa surovín mám z Rakúska a zo zahraničia olej napríklad z Talianska.Niekedy aj v DM drogériách ,Lúčny Dvor pri Senci – hydina,Bio obchod na Krížnej a Lokapetit na Cintorínskej. E shop veľmi nevyužívam ale napr. Biomila,Happylife majú kvalitné veci.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s