Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Už posledné jablká z jesennej zásoby som použila na tento koláčik alebo skôr tortu. Tieto jablká boli veľmi sladké takže som sa rozhodla šetriť s pridaným cukrom. Torta vážila  viac ako 1700gr a bola lahodne sladká. Namiešala som 3 druhy múk a ako tukovú zložku som použila maslo a jogurt. Ak sa chcete vyhnúť mliečnej bielkovine môžete použiť aj olej do tohto druhu cesta je možná táto náhrada.

P1100454P1100471

Potrebujeme:

200gr celozrnnej hladkej špaldovej múky

130gr hladkej špaldovej múky

100gr kokosovej múky /nie strúhaný kokos ale múka/

300gr bieleho smotanového jogurtu

1dcl mlieka

150gr masla živočíšneho  82%  rozpusteného nie horúceho

3 vajíčka

50gr mandľové lupienky bio

700gr strúhaných jabĺk / po strúhaní ich zakvapnite šťavou z polovice citronu /

100gr kokosového cukru môžete dať trstinový

2 ks  a pol  prášku do pečiva  spolu cca 30 gramov alebo sody bikarbony

1 malá lyžička škorice

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt, mlieko a na hrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne ale zľahka premiešavame aby sa ingrediencie spojili. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/  a nakoniec sneh  z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30cm.Povrch ozdobíme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre pomaly 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.

Reklamy

2 thoughts on “Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

  1. Dobry den,chcem sa opytat. Toho prasku tam ide 2 a pol alebo to malo byt 2 a pol lyzicky prasku do peciva? A jogurtu celkovo 300 ml? Dakujem za info. Pekny den :-) Ingrid

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s