P1080964

Betaglukány v potravinách

 

Naštartujte do nového dňa celú svoju rodinu, najmä tých najmenších. Zabudnite na sladké šišky, biele pečivo preplnené nezdravými a mastnými ingredienciami. Siahnite po niečom zdravšom a výživnejšom. Vyskúšajte zakomponovať do raňajkového menu ovos. Táto najmladšia obilnina je plná zdraviu prospešných látok – obsahuje napríklad lecitín, vitamíny skupiny B, fosfor, horčík, železo a má vysoký podiel vlákniny, vďaka čomu pomáha predchádzať zápche a udržiava správnu činnosť hrubého čreva. Ovos obsahuje aj betaglukán, ktorý preukázateľne znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pôsobí ako prebiotikum a priaznivo ovplyvňuje trávenie. Významnou funkciou betaglukánov je posilňovanie imunity a zvyšovanie odolnosti organizmu voči infekciám.

 

Potraviny s obsahom betaglukánov sa odporúčajú konzumovať aj pri redukčných diétach, pretože navodzujú pocit sýtosti a napomáhajú obmedzovať chuť do jedla.

 

 

Betaglukány základný inhibítor rakoviny

Msegfbgio

KNIK ihgkdrjhiosrJWEJ

P1080982rtznôioo

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s